Aan de slag als auto-eigenaar

Woon een infosessie bij

Maak een afspraak voor een infosessie. Een medewerker zal je nog eens haarfijn uitleggen hoe alles werkt en al je vragen beantwoorden. Ook bespreek je samen de waarde van jouw auto. Dégage laat niet elke auto toe tot de vloot. We willen onze leden comfortabele, milieuvriendelijke en betaalbare auto’s aanbieden. Daarom scoren we elke auto op zijn milieuvriendelijkheid (zoals ecoscore), zijn comfort (zoals leeftijd en veelzijdigheid) en zijn prijs per kilometer. Ongeveer drie op de vier auto’s die zich aanbieden voldoen aan de Dégage-criteria.

Word lid van Dégage!

Ben je na de infosessie overtuigd van de voordelen van autodelen en komt jouw auto in aanmerking? Dan teken je het contract en een bijkomend contract dat de waarde van jouw auto vastlegt. Je betaalt eenmalig een waarborgsom van 75 euro (die je geheel of gedeeltelijk terugkrijgt na uitstap) en het inschrijvingsgeld van 35 euro.

Stap over naar onze autoverzekering

Dégage heeft een groepsverzekering specifiek voor autodelers die goedkoper is dan de meeste andere autoverzekeringen, omdat we met meerdere auto’s aangesloten zijn. Dégage vangt ook een eventuele stijging van de bonus-malus op. Als je later uit de vzw zou stappen, levert onze verzekeringsmakelaar jou een attest af dat je ongevalvrij hebt gereden.

Pas je auto aan

Veel werk is dat niet. Je hoeft alleen een mapje aan boord te leggen met daarin de gebruikersformulieren die we jou bezorgen, een schadelogboek, ruimte voor tankbonnen en het persoonlijke “gebruiksreglement” voor jouw wagen. Daarin geef je aan wat de eventuele “specifieke aandachtspunten” van jouw voertuig zijn, of er dieren mee mogen worden vervoerd, of gebruikers ermee naar het containerpark mogen …

Deel je wagen

Zodra je lid bent en alle formaliteiten vervuld zijn, komt je auto op de deelkalender van Dégage. Anderen kunnen vanaf nu een autorit plannen. Je regelt samen met de ontlener het ophalen van de sleutel en je maakt dat je auto in goede staat verkeert.